Τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Μία συνέντευξη στο paramythoskopio.gr για να γνωριστούμε καλύτερα...

2020-12-08

Μια μανούλα "εξομολογείται"...

  • Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. (βιογραφικά στοιχεία)

Είμαι η Γεωργία και είμαι μητέρα δύο υπέροχων κοριτσιών, της Ανθής και της Κατερίνας, τεσσάρων και ενός έτους αντίστοιχα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Το 2008 αποφοίτησα από τη σχολή βρεφονηπιοκομίας των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το 2013 αποφοίτησα από τη σχολή νηπιαγωγών του ΑΠΘ και το 2018 πήρα το μεταπτυχιακό μου στις επιστήμες αγωγής στο ΑΠΚΥ. Η ενασχόληση με το χειροποίητο ήρθε παράλληλα με τις σπουδές και η αγάπη μου γι' αυτό με οδήγησε να δημιουργήσω το δικό μου ηλεκτρονικό κατάστημα πραγματοποιώντας παράλληλα ένα όνειρο πολλών ετών.

  • Πόσο άλλαξε η ζωή σας με τον ερχομό των παιδιών σας;

Η ζωή μου άλλαξε ριζικά από τη πρώτη μου εγκυμοσύνη. Μέχρι τότε ήμουν μια γυναίκα καριέρας που με ενδιέφερε η επαγγελματική και εκπαιδευτική μου ανέλιξη. Όταν αποφάσισα να κάνω οικογένεια και παιδιά εκ των πραγμάτων οι προτεραιότητες άλλαξαν. Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε ποικίλους ρόλους όπως της συζύγου, της μητέρας, της νοικοκυράς, της εργαζόμενης γυναίκας με αποτέλεσμα να κατακλύζεται από συναισθήματα πίεσης, άγχους και εξάντλησης. Αναπόφευκτα επαναπροσδιόρισα το τι είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για εμένα και τι είναι αυτό που θα με κάνει να νιώσω πληρότητα και ικανοποίηση. Έτσι αποφασίσαμε από κοινού με τον σύζυγό μου ότι πιο σημαντικό για εμάς είναι να είμαι παρούσα στην ανατροφή των παιδιών μας. Κανένα πτυχίο όσο και να κάθεται σ' ένα συρτάρι δεν χάνει την αξία του, αυτό που μπορεί να χαθεί όμως είναι ποιοτικός χρόνος από την ανατροφή των παιδιών. Τα πρώτα χρόνια της ζωής τους αποτελούν ορόσημο για την μετέπειτα εξέλιξη τους και η σχέση που θα δημιουργήσουν με την μητέρα τους είναι καθοριστικής σημασίας. Είναι μια περίοδος που τη ζεις μια φορά. Τα χρόνια αυτά δεν ξανάρχονται αλλά ούτε και μπορούν να περιμένουν.

  • Με ποιο τρόπο μπορεί να νιώσει κάποιος δημιουργικός, μεγαλώνοντας τα παιδιά του;

Μια γυναίκα που γίνεται μητέρα μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή της όπως την καθημερινότητά της, τις επιθυμίες της, τις προτεραιότητές της, δεν χάνει όμως στοιχεία της προσωπικότητάς της ούτε μειώνει τις φιλοδοξίες της και τα ενδιαφέροντας της. Μέσα από την επαγγελματική μου ιδιότητα αλλά και την ιδιότητα της μαμάς έχω αντιληφθεί ότι όσο χρόνο και να σου αντλούν τα παιδιά, σου τον επιστρέφουν σε έμπνευση, δημιουργικότητα, νέες ιδέες και κίνητρα. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο τις περισσότερες φορές αντλώ ιδέες από τα παιδιά μου τις οποίες υλοποιώ στη δουλειά μου και το αποτέλεσμα πάντα οδηγεί σε επιτυχία.

  • Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα μιας μαμάς που είναι στο σπίτι;

ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Η μαμά που είναι στο σπίτι εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο χωρίς κανένα διάλειμμα. Όταν είναι ξύπνια τα παιδιά, ασχολείται με αυτά και όταν κοιμούνται κάνει αυτά που δεν μπορεί να κάνει όταν τα παιδιά είναι ξύπνια. Έτσι λοιπόν και η δική μου καθημερινότητα είναι περιπετειώδης. Άλλες φορές με πολύ γέλιο, άλλες με συγκίνηση και κάποιες φορές με εκνευρισμό. Κάνω μπάνιο σε χρόνο ρεκόρ, συμμαζεύω ασταμάτητα αμέτρητα παιχνίδια, κάνω δουλειές με το ένα χέρι και άλλα πολλά. Κι όταν έρθει η ώρα να κοιμηθούν κατά την διάρκεια της ημέρας τότε αρχίζει η δημιουργία. Κλείνομαι στο εργαστήριο μου και φτιάχνω τις Δια χειρός καλλιτεχνίες μου. Εκείνη είναι η δική μου ώρα και την απολαμβάνω όσο τίποτα.

  • Έχετε καθόλου ελεύθερο χρόνο; Αν ναι, πώς τον διαχειρίζεστε;

Ελεύθερος χρόνος;;; Τι είναι αυτό;;; Όχι δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μένα όπως και για κάθε άλλη πολυάσχολη μαμά. Κάθε λεπτό της ημέρας αντλείται από την οικογένεια μου και τη δουλειά μου. Αλλά επειδή αγαπώ και τα δύο δε μου κακοφαίνεται καθόλου. Πραγματικά, δεν μου λείπει καθόλου ο ελεύθερος χρόνος. Τα χρόνια περνούν, οι καταστάσεις αλλάζουν, τα παιδιά μεγαλώνουν και φτάνουν σε ένα σημείο που δεν έχουν πια την ανάγκη της μαμάς και τότε ο χρόνος θα είναι άπλετος.

  • Θα αλλάζατε κάτι από τη ζωή σας;

ΟΧΙ! Δεν θα άλλαζα τίποτα! Όσους ενδοιασμούς και να είχα στην αρχή για το αν πρέπει να αφήσω εργασία και καριέρα τώρα αντιλαμβάνομαι ότι ήταν η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει μέχρι τώρα. Η επιλογή μου αυτή με οδήγησε σε νέους δρόμους και σε εξίσου ενδιαφέρουσες επιλογές.

  • Πείτε μας λίγα λόγια για το hobby σας, που έγινε επάγγελμα! ( που μπορούμε να σας βρούμε; Πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα;)

Ανέκαθεν μου άρεσε να δημιουργώ χειροποίητα αντικείμενα για να διακοσμώ το σπίτι μου ή για να τα χαρίζω στους δικούς μου ανθρώπους. Μέσα από τις σπουδές και τη δουλειά μου η δημιουργικότητα και η φαντασία μου είναι δύο στοιχεία που καλλιεργήθηκαν ακόμη περισσότερο γιατί κι αυτά είναι πτυχές του επαγγέλματος της νηπιαγωγού. Τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση μου με τις καλλιτεχνίες έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Έτσι με την παρότρυνση και υποστήριξη του συζύγου μου ξεκίνησα την επαγγελματική μου σελίδα στο facebook «Δια χειρός καλλιτεχνίες» και τώρα δημιουργούμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.diaxeiroskallitexnies.com το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Η έδρα μας είναι στη Θεσσαλονίκη ωστόσο στέλνουμε τις δημιουργίες μας σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάθε δημιουργία μου είναι φτιαγμένη με πολλή αγάπη, μεράκι και φαντασία καθώς χαρακτηρίζεται από μοναδικότητα, πρωτοτυπία και καλαισθησία. Σε εμάς μπορείτε να βρείτε προσωποποιημένα δώρα για νεογέννητα, για τη δασκάλα, τη νονά, τη μαμά, τον γιατρό, χειροποίητες μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης και πολλά άλλα. Ειδικότητα μας να δημιουργούμε αυτό που ο πελάτης επιθυμεί όπως το επιθυμεί. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Πηγή:https://paramythoskopio.gr/?p=626

tags: εργαζόμενη μαμά, εργασία στο σπίτι